Monster

movie.jpg
Alison zit al op me te wachten

Zoals bijna elke woensdag of dinsdag gaan Alison en ik samen naar de film. Meestal in AMC Forum, omdat ze daar op die dagen een gereduceerd tarief hebben. Ik blijf een zuinig type. AMC Forum is een multiplex dat is gevestigd op de plek waar vroeger het Forum, het ijshockey stadion, was gevestigd. De architect heeft de bioscoop ook in de form van dat ijshockeystadion gebouwd, alleen is de ijsvloer nu gewoon van beton. Op dat beton zijn wel de lijnen en het logo van de Canadiens, de ijshockey club van Montréal, op geschilderd. En op de reservebank zit een eenzame speler.

We gingen deze week naar Monster, een film over een vrouw die zich met zichzelf hoereren jarenlang in leven heeft gehouden maar nu door een relatie te beginnen met een andere vrouw eindelijk een doel heeft in het leven. En om die relatie in stand te houden er niet voor terugdeinst om 19 mannen te vermoorden, soms voor een paar dollars aan buit.

Hoewel gebaseerd op feiten is de film toch geen tearjerker geworden. Zeker een aanrader, al kom je niet vrolijk de bioscoop uit. Hoofdrolspeler Charlize Theron heeft die Oscar voor beste hoofdrol zeker verdiend.