Motor

moter2.jpg

[I’m too lazy to translate this. Try

for a computer translation.]

Twee weken geleden hoorde ik voor het eerst een raar geluid onder de motorkap.
En een paar dagen later reed Anne op de snelweg toen plotseling alle lampjes aangingen en er de motor een vreselijk geluid voortbracht.
Zij mij proberen te bereiken, maar ik was niet thuis. Ze bevond zich namelijk vlak bij de plaats waar we de auto hadden gekocht. Maar ze wist niet precies de naam, en kon die ook niet vinden in de telefoongids. Enfin, uiteindelijk heeft ze de auto naar Montréal laten slepen (50 km) en toen ik heb de volgende dag de auto weer terug naar de garage laten slepen. Gelukkig zijn we CAA (de Canadese wegenwacht) lid.
En gisteren kreeg ik een telefoontje van de garage dat de auto klaar was. Ze hadden de hele motor moeten vervangen door een (nieuwer, maar wel gebruikt) ander exemplaar.

De rekening: 3500 dollar!

Gelukkig had ik toen ik de auto kocht twee maanden geleden, er voor drie jaar een uitgebreide garantie erbij genomen. Voor vrij veel geld, maar ik ben nu al ruim uit die kosten. Want ze betaalde alles. En de garagehouder hoefde zelfs niet mijn eigen risico, want hij had de rekening iets opgehoogd met een bedrag voor huur van een vervangende auto.

En de auto? Die rijdt weer prima.