Afrekenen

afrekenen

Omdat de kassajuffrouwen ook alles inpakken duurt winkelen hier tamelijk lang. En je houdt er een hoop plastic zakken aan over. Maar gewoon dingen zonder zak in je karretje doen is er niet bij. Ik deed dat met bijvoorbeeld bier en WC-papier, en prompt kreeg ik een paar stickers aangereikt die ik op die produkten moest plakken om te bewijzen dat ik betaald had. Alles moest en zou ingepakt worden. We recyclen die zakken wel, want ze recyclen hier ook plastic gelukkig.

Winkelen op zondag is hier heel normaal; alle winkels zijn gewoon open, somige zelfs tot laat in de avond. En er zijn winkels die 24 uur per dag, 7 dagen per week open zijn. Maar die moet je wel zoeken, ze zijn niet zo normaal als in de VS en in Toronto. Het is erg praktisch en ik denk er geeneens meer bij na, maar voor Nederlanders is het vreemd, bleek net toen ik met iemand uit Nederland aan het chatten was.