Klas

klas

[I’m too lazy to translate this. Try

for a computer translation.]

Voor het eerst in bijna 20 jaar zit ik weer in de schoolbanken. Ik volg (sinds maandag) een twee weken durende cursus Franse spreekvaardigheid. Eerst een dag op nivo 4, maar nu doe ik al twee dagen nivo 5. Het is erg gezellig en behalve Frans steek ik er nog een heleboel andere dingen op. Er zitten namelijk een heleboel erg verschillende mensen in mijn klas en de meeste zijn nog boeiend ook. En ik vind discussieren erg leuk, zelfs in het Frans.

Vroeger op de middelbare school haatte ik de talen. Ik heb ze dan ook zo snel mogelijk laten vallen. Saaie grammatica en woordjes leren; ik vond er niks aan en bakte er nog minder van (dat had een oorzakelijk verband). Maar nu ik talen gebruik om te communiceren (iets wat ik toen nauwelijks deed; ook niet in het nederlands trouwens) is dat heel anders. Ik zat vanmorgen echt te genieten, met een grote grijns op m’n gezicht.