Gebouw 42

Gebouw 42

[I’m too lazy to translate this. Try

for a computer translation.]

Dit gebouw bevind zich op een legerbasis aan de oostkant van Montréal. Nee, ik was daar niet om een aanslag te plegen, maar voor een bijeenkomst van Habitat pour l’Humanité, een internationale organisatie die huizen bouwt voor mensen en deze vervolgens aan hen verkoopt voor een laag bedrag en met een 0% rentedragende hypotheek. Zodat mensen uit de spiraal van armoe gehaald worden. Dat huizen bouwen doen ze over de hele wereld (er is ook een Nederlandse afdeling) en het is een tamelijk goed doel vind ik.
Ik heb natuurlijk meerdere redenen om dit te doen, ik wil tevens mensen leren kennen en leren hoe men hier huizen bouwt, want dat is heel anders dan in Nederland.

Helaas ligt de Montréalse afdeling een beetje op z’n gat en wordt er momenteel niks gebouwd. Dus heeft men mij de taak ‘gegeven’ om diverse gemeenten te gaan bellen met een hele waslijst aan vragen over leegstaande bouwterreinen en huizen en gebouwen die leegstaan en die eventueel gerenoveerd kunnen worden door Habitat pour l’Humanité.
Ik ben niet zo’n ster in het bellen van vreemden (geen idee waarom) dus dat is een hele opgave. Vooral als het in het Frans moet. Want ondanks die cursus, Frans over de telefoon vind ik nog steeds erg lastig. Men verstaat mij niet goed, ik versta hen niet goed en dan slaat de paniek toe. En geen lichaamstaal die mij kan redden. Nu ja, ik ga het samen met iemand anders doen, en die spreekt vloeiend Frans, Engels en Italiaans dus samen lukt het ons vast. Hoop ik.